Silmek İstediğinize Eminmisiniz ?

Eminseniz Lütfen Evet'e Basın.

Web Atölyesi

Dijital pazarlama stratejinizin kör noktaları nedir ve nasıl çözersiniz?

Web Atölyesi olarak Bodrum bölgesine ,alanında başarılı kadromuz ile destek sağlamaktayız. İhtiyacınızı belirleyin sizlere yardımcı olalım.

Dijital pazarlamada bir stratejinizin olması çok önemli; fakat her stratejinin olduğu gibi pazarlama stratejisinin de bazı kör noktaları vardır. Bu kör noktalar, siz pazarlama çalışmalarınızı yaparken, bu kampanyalarınızdan verim alamamanıza neden olabilir.

E-ticaret sitenizin dijital pazarlama stratejisini oluşturmadan önce bu kör noktaların ne olduğunu bilmek, stratejinizi daha iyi bir şekilde geliştirmenizi sağlar. Tabii ki bu kör noktaların bazıları da, pazarlama stratejinizi uygulamaya koyduktan sonra ortaya çıkabilir.

Bu nedenle de pazarlama çalışmalarınızı yaptıktan sonra bazı analizler yaparak, kendi kör noktalarınızı da fark edebilirsiniz. Bu yazıda genel olarak firmaların, pazarlama stratejilerinde sıkça ortaya çıkan kör noktaları sizinle paylaşacağız.

Hedef kitlenin bilinmemesi

Birçok firma pazarlama çalışmalarına başlarken, ilk öncelikleri olması gereken hedef kitle analizini atlayabiliyor. Bir firma pazarlama çalışmalarıyla kime ulaşması gerektiğini bilmiyorsa, doğru hedeflemeler yapılamadığı için iyi performanslar ortaya çıkmıyor.

Bu nedenle pazarlama çalışmalarına başlamadan önce markanızın firma olarak kimlere ulaşmak istediğinize karar vermeniz gerekiyor. Aksi takdirde, yaptığınız hedeflemelerden istediğiniz sonuçları alamayabilirsiniz.

Şirketin farklı departmanlarını pazarlama planına dahil etmemek

Şirketin farklı departmanlarını, pazarlama planına dahil etmemek de kör noktalardan biri. Şirketin farklı bölümleri (müşteri hizmetleri, operasyon, satış, pazarlama vb.) pazarlama planına dahil edilmeli. Çünkü bu departmanların ellerindeki verileri, ihtiyaçları ve yapıp yapamayacakları eylemler dikkate alınmalıdır. Bu nedenle pazarlama çalışmalarından önce diğer departmanlarla toplantılar yapılıp onların verileri analiz edilmelidir.

Veri analizlerinin yapılmaması

Pazarlama çalışmalarından önce veri analizlerinin yapılması oldukça önemlidir. Elinizdeki kullanıcı verileri, satış rakamları, site trafiği, sepete ekleme ve sepeti terk etme oranları gibi farklı verilerinizi ele almanız gerekiyor.

Bu verilerin analizi sonrasında, hangi ürünlere yönelik çalışmalar yapmanız gerektiğini, pazarlama amaçlarınızı ve hedef kitlenizi öğrenebilirsiniz. Bu veriler sonrasında da pazarlama planınızı daha iyi bir hale getirebilirsiniz.

Hangi mecralarda reklam verileceğinin bilinmemesi

Pazarlama çalışmalarınızı hangi mecralarda yapacağınızı bilmemek de büyük bir sorun. Hedef kitlenin belirlenmemesi nedeniyle bu sorun ortaya çıkıyor. Çünkü hedef kitlenizi belirlerken, bu kişilerin hangi mecralarda daha aktif olduğunu da görürsünüz. Eğer bu araştırmaları yapmazsanız, yanlış mecralarda reklam vererek, pazarlama bütçenizi boşa harcayabilirsiniz.

Bu sebeple hedef kitle araştırmalarınızda, potansiyel müşterilerinizin hangi mecralarda daha aktif olduğunu da araştırmanız gerekiyor.

İçeriğe önem vermemek

Pazarlama çalışmalarında içeriğe önem verilmemesi de başka bir kör noktadır. Tüketiciler artık markaların paylaştıklarına çok fazla dikkat ediyor ve doğrudan reklam amaçlı olan içeriklere çok sıcak bakmayabiliyorlar.

Orijinal olmayan ve kullanıcıya bir değer vermeyen içerikler, online mecralarda çok fazla etkileşim sağlamıyor. Bu da pazarlama çalışmalarının performansını düşürüyor.

Görsel içerik kullanımında kaliteli görsel kullanımı, yazı içeriklerinde de yaratıcı metinlerin kullanılması bu noktada oldukça önemli bir fark oluyor. Parayı verip, düz bir reklam kampanyası oluşturmak ve içeriğe önem vermemek sıkça yapılan yanlışlardan biridir ve bu nedenle de birçok E-ticaret firması internet reklamlarından iyi bir sonuç alamıyor.

Buradaki içeriklerin ve metinlerin ilgi çekici olmaması, sanki kampanyanın yapıldığı mecranın verimli olmadığı anlayışına neden oluyor. Fakat burada, sizin hedeflemelerinizin ve içerik kalitenizin bu farklı ortaya koyduğunu da bilmeniz gerekiyor.

dijital pazarlama kör noktası pazarlamadaki kör noktalar e-ticaret bilgi bankası pazarlama
bölgesi ziyaretçilerimiz, Web Atölyesi'nin mutlu müşterileri arasına katılmak için +90(532) 200 9852 veya info@webatolyesi.com.tr ile bize ulaşın, ihtiyacınıza uygun Kurumsal web sitesi, E-ticaret, E-tahsilat veya Crm çözümünü size sunalım

Bize Yazın

Merkez Ofis

Ziya Gökalp, Mall of İstanbul The Office Plaza, Kat 17 34490 Başakşehir/İstanbul