Silmek İstediğinize Eminmisiniz ?

Eminseniz Lütfen Evet'e Basın.

Web Atölyesi

E-ticaret firmalarının pazarlama çalışmalarından sonuç alamama nedenleri

Web Atölyesi olarak Bodrum bölgesine ,alanında başarılı kadromuz ile destek sağlamaktayız. İhtiyacınızı belirleyin sizlere yardımcı olalım.

E-ticaret firmalarının pazarlama çalışmalarından sonuç alamama nedenleri' data-url='http://www.eticaret.com/blog/E-ticaret-firmalarinin-pazarlama-calismalarindan-sonuc-alamama-nedenleri/'>
E-ticaret firmalarının pazarlama çalışmalarından sonuç alamama nedenleri' data-url='http://www.eticaret.com/blog/E-ticaret-firmalarinin-pazarlama-calismalarindan-sonuc-alamama-nedenleri/'>

Dijital ya da offline pazarlama yöntemleriyle, markanızı ve ürünleriniz tanıtmak için çalışmalar yapıyor olabilirsiniz; ancak bu çalışmalardan her zaman iyi sonuçlar alamayabilirsiniz. Birçok E-ticaret firmasının pazarlama çalışmalarında istediği sonuçları alamamasın da bazı sebepleri bulunuyor.

Tabii ki bu sorunların altında birçok sebep bulunuyor olabilir; fakat şirketlerin sıkça yaptığı bazı hatalar da var. Bu hataların önüne geçmek, pazarlama çalışmalarınızdan daha verimli sonuçlar almanıza yardımcı olabilir.

Yanlış ürün veya teklif üzerine kampanya düzenlemek

Her ürün gamı ya da düzenlediğiniz her ürünün, tüketicilerin ilgisini çekmesini beklememeniz gerekiyor. Bu ürün için pazarda bir talep olmayabilir; yanlış sezonda yanlış ürün veya fırsat kampanyası düzenlemiş olabilirsiniz; ya da ürünü yeterince iyi bir şekilde tanıtamamış olabilirsiniz.

Reklam kampanyalarınızda kullandığınız metinlere, eyleme çağrı sloganlarına ve görsellere oldukça dikkat etmeniz gerekiyor. Bunun yanı sıra doğru sezonda doğru ürünleri de öne çıkartmaya özen göstermelisiniz.

Bunun yanı sıra, sizin için doğru olabilecek ürünleri belirlemek için, en çok satışını yaptığınız ve kullanıcıların site üzerinde en çok aradıkları ürünlere odaklanabilirsiniz. Bu araştırmaları yaparak, reklam kampanyalarınızda üzerinde duracağınız ürünleri de bulabilirsiniz.

Eğer çok fazla satılmaya ürünleri satmak için kampanyalar düzenliyorsanız, bu durumda da tüketicilere iyi bir teklifle gitmeniz gerekebilir. Tüketiciler bir ürüne ilgi duymuyorlarsa ya fiyat olarak uygun bulmuyorlardır ya da o ürüne ihtiyaçları olmayabilir. Bu ürünlerin neden satılmadığına dair bir araştırma yaparak, kampanyalarınızı bu verilere göre düzenlemelisiniz.

İlgili rehber: Az satılan ürünlerin satışlarını artırmak için ipuçları

Taktiklerin, amaçlarla örtüşmemesi

Pazarlama çalışmalarınızdaki amacınızla, bu çalışmalar sırasında kullandığınız taktiklerin örtüşmemesi de, reklamlarınızdan istediğiniz verimi alamamanıza neden olabilir.

Pazarlama çalışmalarınızdaki amacınız, yeni hedef kitlelere ulaşmak olabilir; ancak burada hangi kanallardan onlara ulaşacağınızı da iyi bir şekilde analiz etmeniz gerekiyor. Öncelikle, sizin hedef kitleniz hangi mecralarda yer alıyor, buna bakmalısınız. Onların yer almadığı ya da aktif olmadığı mecralara reklamlar vermek, kampanyalarınızın iyi sonuçlanmamasına neden olabilir.

İligli rehber: Başarılı bir pazarlama planında olması gerekenler

Yanlış mecralarda yanlış kişilere hedefleme yapmak

Aslında bir önceki maddede bu konudan biraz bahsetmiştik. Taktiklerinizi belirlerken, reklam vereceğiniz hedef kitlelerin yer aldığı mecraları araştırmalısınız. Dijital pazarlama çalışmalarından yola çıkacak olursak, hedef kitleniz Instagram’da aktifken, Facebook’u fazla kullanmıyorsa, reklam çalışmalarınızı Facebook odaklı yapmanız, istediğiniz sonuçlara ulaşamamanıza neden olabilir.

İlgili rehber: Hedef kitlenizin ziyaret ettiği internet sitelerini nasıl keşfedersiniz?

Kampanyaları kısa tutmak

Elinizdeki bütçe dahilinde, kampanyalarınızın süresini belirliyor olabilirsiniz; fakat kampanyalarınızı çok kısa tutmak da istediğiniz sonuçları alamamanıza neden olabilir. Kampanyalarınızın çok kısa bir süre yayında olması, bu çalışmaların internet üzerinde yeterince yayılamamasına ve fazla kişi tarafından görülememesine neden olur. Bu da sizin reklamlarınızdan aldığınız geri dönüşümleri azaltır.

Bu sebeple, pazarlama çalışmalarınıza başlamadan önce bütçelerinizi iyi bir şekilde belirlemeniz ve kampanya başına ne kadar bütçe ayıracağınızı ve bu bütçe ile bu kampanyaların ne kadar yayında kalacağını hesaplamalısınız.

Yanlış anahtar kelimeler üzerine odaklanmak

Özellikle Adwords çalışmalarınızda, yanlış anahtar kelimeler kullanmak da erişiminizi ve geri dönüşümünüzü olumsuz bir şekilde etkiler. Bu nedenle de kampanyalarınızı verirken amaçlarınıza uygun bir şekilde anahtar kelimeler kullanmalısınız. Bir ürün ya da hizmet odaklı reklam çalışmaları yapıyorsanız, kampanyalarınızda bu ürün/hizmetle ilgili olabilecek anahtar kelimelere yoğunlaşmalı ve kullanıcıların bu ürünleri nasıl aradıklarına yönelik çalışmalar yaparak, bu veriler doğrultusunda anahtar kelimelerinizi seçmelisiniz.

İlgili rehber: E-ticarette pazarlama bütçenizi nasıl yönetmeniz gerekiyor?

Beklentilerinizi yüksek tutmak

Beklentilerinizi de yüksek tutmamanız gerekiyor. Her bir reklam çalışmasının ulaşabileceği belli limitler vardır ve çok farklı, ilginç ve viral olabilecek bir ürün ya da reklam kampanyasıyla ortaya çıkmıyorsanız, çok büyük geri dönüşler alamayabilirsiniz.

Pazarlama çalışmalarınızdaki geri dönüşümlerinizi etkileyen birçok faktör bulunuyor ve bu nedenle de alacağınız sonuçlar çok farklı şekillerde olabilir.

Kendiniz için bazı hedefler belirlemeli ve sonrasında da bu hedefleri en iyi şekilde tutturmaya çalışmalısınız; fakat yukarıda da belirttiğimiz gibi beklentilerinizi olması gerekenden çok daha yukarda tutarsanız, aldığınız sonuçlardan memnun kalmayabilirsiniz.

Ürünü iyi tanıtamamak / Yanlış mesaj vermek

Önceki maddelerde de bahsettiğimiz gibi, kullandığınız metinler, eyleme çağrı sloganları ve görseller de reklamınızın performansını doğrudan etkiler. Kampanyalarınızda, tüketicilere verdiğiniz mesajın açık olması oldukça önemli. Onlara ürünü doğru bir şekilde tanıtmalı, kampanyanın amacı haricinde bir bilgi paylaşarak kafa karıştırmamalısınız.

Kullandığınız görsel ya da videolarda da ürünü iyi bir şekilde öne çıkartarak, görsel anlamda tüketicilere detaylar sunmalısınız.

dijital pazarlama hataları pazarlama hataları pazarlamada yapılan hatalar e-ticaret bilgi bankası pazarlama
bölgesi ziyaretçilerimiz, Web Atölyesi'nin mutlu müşterileri arasına katılmak için +90(532) 200 9852 veya info@webatolyesi.com.tr ile bize ulaşın, ihtiyacınıza uygun Kurumsal web sitesi, E-ticaret, E-tahsilat veya Crm çözümünü size sunalım

Bize Yazın

Merkez Ofis

Ziya Gökalp, Mall of İstanbul The Office Plaza, Kat 17 34490 Başakşehir/İstanbul