Silmek İstediğinize Eminmisiniz ?

Eminseniz Lütfen Evet'e Basın.

Web Atölyesi

Girişimcileri başarıdan uzaklaştıran davranışlar

Web Atölyesi olarak Bodrum bölgesine ,alanında başarılı kadromuz ile destek sağlamaktayız. İhtiyacınızı belirleyin sizlere yardımcı olalım.

Hayatının her alanında olduğu gibi iş hayatında da hem başarı hem de başarısız olmak mümkün. Ancak başarı ve başarısızlığın sebebleri, ne kadar çok çalıştığınız, işinize ne kadar yatırım yaptığınız ya da pazarın durumu gibi olaylar değildir. Girişimcilerin ve şirket yöneticilerinin iş hayatında yaşanan olaylar karşısındaki tutumları ve davranışları da başarı faktörünü ciddi bir şekilde etkiler.

Kendi hayatınızdaki davranışlar, çoğunlukla işinizi doğrudan etkiler ve bu nedenlede günlük hayatınızda karşılaştığınız durumlara olan yaklaşımlarınıza mümkün olduğunca çok dikkat etmeniz gerekiyor. Olaylar karşısındaki tutumunuz, başarılı olup olayamacağınızı da doğrudan etkileyecektir.

Gereğinden fazla korkuya kapılmak

Kimi zaman korku, yeni fikirler bulmak ve içinde bulunduğunuz durumdan çıkmak için tetikleyici bir faktör olabilir; ancak devamlı olarak korku halinde olmak sizi başarısızlığa uğratacaktır.

Sürekli olarak korkuya kapılmak, aksiyon almanızı engelleyecektir. Kafanızdaki fikirler, siz onları hayata geçirmeden size bir getiri sağlamayacaktır. Başarısız olmaktan ve denemekten korkmamalısınız. Risk almadan ve hatalarınızdan ders almadan başarılı olamazsınız, bunun için de korkularınızla yüzleşerek, eyleme geçmelisiniz.

Başkalarının başarılarını kıskanmak

Başkalarının başarılarından ders almak ve onları kendinize örnek olarak göstermek sizi motive edebilir; ancak devamlı olarak onların başarılarını takip edip, kıskanmaya başlarsanız bir süre sonra tüm odağınız burada olacağı için, kendi çalışmalarınızdaki veriminiz düşecek.

Rakiplerinizin neler yaptığına bu denli odaklanmak yerine, kendi başarılarınızı yaratmaya odaklanmanız daha sağlıklı olacaktır.

Her şeyi bildiğinizi düşünmek

Yapılan en büyük yanlışlardan biri de her şeyi bildiğinizi düşünmektir. Sektörünüzde ya da alanınızda ne kadar iyi olursanız, her zaman öğrenecek bir şeyler vardır ve yaptığınız işi sizden daha iyi yapabilecek birileri vardır. Bir girişimci olarak her zaman yeni bir şeyler öğrenmeye açık ve mütevazi olmalı. İş yönetimi konusunda çok iyi olabilirsiniz; ancak bilmediğiniz altyapısal konular olabilir ve bunları biliyormuş gibi davranmak hem size hem de işinize zarar verir.

Gereğinden fazla materyalist olmak

Kazandığınız parayı, işe yatırım yapmak yerine eşyalara ve diğer kişisel harcamalar için harcamak da yapılan yanlışlardan biridir. Ofis dekorasyonu ve benzer harcamalar için gereğinden fazla yapılan harcamalar, şirketinize zarar verebilir. Tabii ki bir girişim kurmanın ve iş yapmanın amacı para kazanmaktır; fakat başarınızı artırmak için kazandığınız parayı işinize ve kendinize yatırım yapmak için harcamanız daha faydalı olacaktır.

Bahaneler üretmek

Kendi işini kurmak isteyen birçok kişinin, bu hayallerini gerçekleştirememesinin arkasında yatan sebeplerden biri bahanelere sığınmaktır. Zamansızlığı ya da maddi sorunları bahane ederek, yapmak istediklerinizi ertelemek elinize geçebilecek olası fırsatların kaçmasına neden olur.

Karşınıza gelen sorunların çözümlerini ertelemek de bu sorunların büyümesine neden olabilir. Bu nedenle çözümlere odaklanıp, yaptığınız hatalardan dersler çıkartmak ve bu problemlerin üstüne gitmek sizi başarıya biraz daha yakınlaştıracaktır.

Sadece hayal edip, fikir üretmek

Devamlı olarak yeni fikirler ve projeler üretiyor olabilirsiniz; ancak bunları eyleme dönüştürmeden sadece hayal olarak bırakırsanız, bir sonuç elde edemeyeceksiniz. Hayalleriniz, siz onları hayata geçirmek için bir eylem yapmadan bir işe yaramayacaklar. Bu nedenle de hayaller aleminden çıkıp, sonuçlar almaya başlayın.

Olumsuz sonuç ve yanıtlara yenilmek

Girişimcileri belki de en çok zorlayan ve yolun yarısındayken onları vazgeçmeye iten sebeplerden biri de olumsuz sonuçlara yenilmek oluyor. Yaptığınız işler sonrasında bir takım olumsuzluklarla karşılaşabilirsiniz. Projenizi hayata geçirirken birçok sorun ortaya çıkabilir, yatırımcı görüşmelerinizden olumsuz sonuçlar alabilir ya da başkaları fikirlerinizi beğenmeyerek bunun işe yaramayacağını düşünebilir. Ancak bu olumsuzluklara odaklanmayıp, inandığınız işi yapmaya devam etmelisiniz. Başarılı olmuş girişimcilerin hayat hikayelerini incelediğinizde her birinin defalarca başarısızlığa uğradığını ve yatırımcılar tarafından defalarca geri çevrildiğini görebilirsiniz. Önemli olan, olumsuzluklara yenilmeden gittiğiniz yola odaklanmak.

başarısız girişimciler girişimcilerin başarısız olma sebepleri başarısız olmak e-ticaret bilgi bankası girişimcilik
bölgesi ziyaretçilerimiz, Web Atölyesi'nin mutlu müşterileri arasına katılmak için +90(532) 200 9852 veya info@webatolyesi.com.tr ile bize ulaşın, ihtiyacınıza uygun Kurumsal web sitesi, E-ticaret, E-tahsilat veya Crm çözümünü size sunalım

Bize Yazın

Merkez Ofis

Ziya Gökalp, Mall of İstanbul The Office Plaza, Kat 17 34490 Başakşehir/İstanbul