Silmek İstediğinize Eminmisiniz ?

Eminseniz Lütfen Evet'e Basın.

Web Atölyesi

E-ticarette e-posta geridönüşlerini artıracak 6 pratik öneri

Web Atölyesi olarak Bodrum bölgesine ,alanında başarılı kadromuz ile destek sağlamaktayız. İhtiyacınızı belirleyin sizlere yardımcı olalım.

E-ticarette e-postaların geridönüşlerini artıracak 6 pratik öneri' data-url='http://www.eticaret.com/blog/E-ticarette-e-postalarin-geridonuslerini-artiracak-6-pratik-oneri/'>
E-ticarette e-postaların geridönüşlerini artıracak 6 pratik öneri' data-url='http://www.eticaret.com/blog/E-ticarette-e-postalarin-geridonuslerini-artiracak-6-pratik-oneri/'>

E-posta pazarlaması bugüne kadar dönüşüm oranı yüksek ve maliyeti düşük bir yol olarak biliniyordu. Hala en etkili araçlardan biri olmasına rağmen, akıllı telefonların yaygınlaşması ile müşterilerin e-postalardaki bağlantılara tıklama oranları azaldı. Buna karşılık dünyadaki e-posta hesapları artmaya devam ediyor.

Pazar araştırma firması Radicatti Group’un e-postalarla ilgili araştırmasından insanların daha uzun yıllar bu haberleşme biçimini kullanacağı ortaya çıkıyor. Şu anda dünyada yaklaşık 4,35 milyar e-posta hesabı var ve 2019 yılına kadar bu sayının 5,59 milyara yükseleceği tahmin ediliyor.

Araştırmadan, e-posta pazarlamasına geri dönüşleri artıracak yeni yöntemlerle devam etmenin daha etkili olacağı sonucuna ulaşılıyor. Peki, bunu nasıl yapabileceğinizi biliyor musunuz? İşte, E-ticaret sitelerinin e-posta yoluyla geri dönüşlerini artırmalarını sağlayacak 4 yöntem…

1- İlginç konu başlıkları bulmak

Müşterilere e-posta yollarken, konu başlıklarının kullanıcıları şaşırtması son derece önemli. İlgi çekici, harekete geçirici başlıklar atmak site trafiğini yoğunlaştırmaya yardımcı oluyor.

Kısa, komik, şaşırtıcı, gizemli, konu başlığı olan e-postalar, daha fazla kullanıcı tarafından açılıyor.

Örneğin, ABD Başkanı Barrack Obama’nın en başarılı olduğu e-posta kampanyasında konu başlığı sadece “Heyy”di. Bu başlık çok sıradan gibi görünse de ABD Başkanı’ndan bir vatandaşa gittiği için oldukça şaşırtıcı göründüğü bir gerçek.

Konu başlıklarında sorular ve sayısal veriler de ilgi çekici olabilir. “Hiç takmak istemeyeceğiniz 10 saat” ya da “Komşularınız sizi gerçekten seviyor mu?” gibi her zaman karşılaşılması mümkün olmayan türde başlıkları siz de e-posta pazarlamanız kapsamında değerlendirebilirsiniz.

2- Kişiselleştirilmiş e-postalar

Dijital medya uzmanlarının ortak fikri, kişiselleştirilmiş e-postaların önümüzdeki yıllarda çok etkili olacağı yönünde.

Buna örnek olarak online bilet sitesi Ticketmaster’ın bir e-posta başlığını verebiliriz. “Read your review for John Mulaney” (John Mulaney’le ilgili yorumunu okuduk) başlıklı bu e-posta, komedyen John Mulaney’in gösterisini izleyip, Ticketmaster üzerinden yorum yapan bir müşteriye yollandı. Kişisel olduğu için çok başarılı bulunan bu pazarlama stratejisi, kullanıcıya kendini özel hissettirerek, onu ilerleyen dönemlerde de bilet satın almak ve etkileşimde bulunmak için teşvik ediyor. Siz de pazarlama tarafında bu yöntemi kullanabilir, müşteri ilişkilerinizde bu yaklaşımı kullanabilirsiniz.

3- Merak uyandırmak

Sosyal paylaşım sitelerinden müşterinizin akıllı telefonuna her dakika yüzlerce ilginç ileti yağarken müşterinizin merakını çekmeniz pek kolay görünmüyor olabilir. Ama bu durumu fırsata çevirip, sosyal paylaşım sitelerinin taktiklerinden faydalanmanız işe yarar. Örneğin, “Babasından yadigar kol saatini restoranda unutunca bakın ne oldu?” gibi duygu ve merakın iç içe olduğu içerikler ve hikayeler oluşturabilirsiniz. Duygu, dünyanın her yerinde insanları harekete geçirir.

4- Yazılı içerik yerine video mesajları

Son yıllarda ürün ve hizmetler, yazılı metinler yerine videolarla tanıtılmaya başladı. Videolar hem daha dikkat çekici, hem de müzik ve görüntülerle duygusal etki oluşturabiliyor. Araştırmalar, video e-postalamanın geleneksel içeriklerden daha fazla geri dönüş oranı sağladığını gösteriyor

Özellikle akıllı telefonlar üzerinden video izlemenin daha kolay ve daha zahmetsiz olduğunu da unutmamakta fayda var.

5- Mobil dostu e-postalar

İnternet kullanıcılarının büyük bir kısmı artık e-postalarını mobil cihazlarından kontrol ediyorlar. Bu sebeple e-postaların bu cihazlarda hızlı açılacağından ve okuma kolaylığı sağlayacağından emin olmaya çalışın. Mobil dostu e-postalar yollamaya özen gösterin.

6. Zamanlamanın önemi

E-postaları düzenli aralıklarla, belirli günlerde yollamanız da önceki beş madde kadar önemli. MailChimp’e göre, e-posta pazarlamasında tercih edilen saatler gündüz saatleri ve salı, çarşamba ve perşembe günleri. Siz de hedef kitlenizin kullanıcı alışkanlıklarını inceleyerek, e-posta pazarlamanız için gün ve saat belirleyebilirsiniz.

E-ticaret dünyasında başarıyı yakalamak ve markanızın tanıtımını gerçekleştirmek için siz de e-posta pazarlamasından faydalanırken bu maddeleri göz önünde bulundurabilirsiniz. Daha fazla bilgi ve teknik altyapı desteği için hemen Web Atölyesi ile tanışın. Web Atölyesi’nin akıllı E-ticaret paketleri ile satış ve karlılığınızı kısa sürede artıracak teknolojiye sahip olabilir, dilerseniz E-ticaret dünyasını keşfetmek için ücretsiz demo hesabınızı şimdi oluşturabilirsiniz.

e-posta pazarlama e-posta pazarlaması e-ticaret ipuçları e-ticaret paketleri e-ticaret stratejileri dijital pazarlama eticaret eposta eticaret mailing eticaret eposta pazarlaması eticaret email marketing eticaret mail
bölgesi ziyaretçilerimiz, Web Atölyesi'nin mutlu müşterileri arasına katılmak için +90(532) 200 9852 veya info@webatolyesi.com.tr ile bize ulaşın, ihtiyacınıza uygun Kurumsal web sitesi, E-ticaret, E-tahsilat veya Crm çözümünü size sunalım

Bize Yazın

Merkez Ofis

Ziya Gökalp, Mall of İstanbul The Office Plaza, Kat 17 34490 Başakşehir/İstanbul