Silmek İstediğinize Eminmisiniz ?

Eminseniz Lütfen Evet'e Basın.

Web Atölyesi

Çin e-ticaret pazarı hakkında bilgiler

Web Atölyesi olarak Bodrum bölgesine ,alanında başarılı kadromuz ile destek sağlamaktayız. İhtiyacınızı belirleyin sizlere yardımcı olalım.

E-ticaret pazarına hızlı bir bakış' data-url='http://www.eticaret.com/blog/cine-satis-yapmak-isteyen-girisimciler-icin-cinin-E-ticaret-pazarina-hizli-bir-bakis/'>
E-ticaret pazarına hızlı bir bakış' data-url='http://www.eticaret.com/blog/cine-satis-yapmak-isteyen-girisimciler-icin-cinin-E-ticaret-pazarina-hizli-bir-bakis/'>

E-ticaretin küresel aktörlerinin başında kuşkusuz Çin geliyor. Çin, artan tüketici nüfusuyla kendi içinde hatırı sayılır bir potansiyele sahip. Ayrıca hızlı ulusal teslimat düzenlemeleri ve Pekin, Şangay ve Guangzhou gibi büyük şehirlerde, aynı ya da sonraki gün teslimat imkânı veren yurtiçi dağıtım ağları ile E-ticareti tüketiciler için kolay ve çekici hale getiriyor.

2014 verilerine göre 450 milyar doları bulan ticaret hacmiyle ABD’yi neredeyse ikiye katlayarak dünyanın en büyük çevrimiçi alışveriş devi haline gelen Çin bunu nasıl başardı, sizin için inceledik.

Çevrimiçi alışveriş portalları

Çin’in çevrimiçi alışverişinde söz sahibi olan Taobao, TMall ve JD sitelerini, batının “eBay” ve “Amazon”una benzetebiliriz. “Alibaba” tarafından oluşturulan ve Çin’in en büyük C2C portalı olan Taobao’da aranılan ürünü bulamamak neredeyse imkânsız. Geçerli bir Çin kimliği taşıyan herkes Taobao üzerinde bir sanal dükkân oluşturarak ticaret yapabiliyor. B2C ticarette en popüler site olan ve yine Alibaba bünyesindeki TMall ve hemen ardından gelen JD(JingDong) siteleri ise lisanslı ürün zorunluluğu sayesinde tüketicileri taklit ve sahte ürünlerden koruyor.

Çin’in internet devleri

Nasıl ki batı dünyasının Amazon, PayPal, eBay ve Google gibi dev şirketleri varsa Çin’in de kendi internet devleri var. Bunların arasında, kısaca “BAT” olarak adlandırılan, Baidu, Alibaba ve Tencent en büyükleri olarak göze çarpıyor.

– Türkçeye “Yüzlerce Kez” olarak çevirebileceğimiz Baidu, Çin’in en çok kullanılan arama motoru. Google’dan farklı olarak Baidu, çevrimiçi müzik dinleme uygulaması, internet ansiklopedisi ve kendine ait alışveriş platformu gibi ek özellikler sunuyor.

– Alibaba, Çin’in en büyük çevrimiçi alışveriş platformu. Daha önce bahsettiğimiz, TMall ve Taobao gibi siteler de Alibaba bünyesinde bulunuyor.

– Tencent ise daha çok Sosyal Medya platformlarını kullanan bir alışveriş sitesi olarak faaliyet gösteriyor.

Ödeme yapma araçları

Çin E-ticaretinde farklılık gösteren bir diğer konu da ödeme araçlarında karşımıza çıkıyor. Batı ülkelerinde kredi kartı kullanımı yoğun olarak göze çarpsa da Çin’de kullanıcılar daha çok banka hesap bilgilerini kullanarak alışveriş yapmayı tercih ediyor. Ayrıca doğrudan kullanıcıların banka hesaplarına bağlı olan, Alibaba’nın kendi ödeme sistemi Alipay ve Tencent’in ödeme uygulaması TenPay gibi PayPal benzeri sistemler de Çin’de çoğunlukla kullanılan ödeme araçları arasında dikkat çekiyor.

Bağımsız E-ticaret

Çin E-ticaret pastasının büyük dilimlerini paylaşan bu devler harici de bağımsız E-ticaret girişimleri yapmak mümkün. Bu şekilde daha özgür tasarım ve ürün yelpazeleri oluşturulabilse de bağımsız E-ticaretin her yerde karşılaştığı, tanıtım, yeterli sayıda kullanıcıya ulaşamama, tedarikçilerle iletişim gibi zorluklar Çin için de geçerli.

E-ticarette, Çin pazarının işleyişi genel bir bakışla bu şekilde özetlenebilir. Siz de E-ticarette söz sahibi olmak istiyorsanız, Web Atölyesi E-ticaret altyapı paketleriyle kolayca kendi E-ticaret işinizi kurabilirsiniz. Hemen şimdi ücretsiz demo hesabınızı oluşturun; E-ticarette Türkiye’nin lider E-ticaret altyapı sağlayıcısı Web Atölyesi ile siz de kazanmaya başlayın.

e-ticaret Çin’de e-ticaret Çin pazarı çevrimiçi alışveriş çin eticaret çin eticaret pazarı çin ticaret Çin’e satış Çin’e eticaret Çin pazarına girmek e-ticaret sektörü sektör analizi
bölgesi ziyaretçilerimiz, Web Atölyesi'nin mutlu müşterileri arasına katılmak için +90(532) 200 9852 veya info@webatolyesi.com.tr ile bize ulaşın, ihtiyacınıza uygun Kurumsal web sitesi, E-ticaret, E-tahsilat veya Crm çözümünü size sunalım

Bize Yazın

Merkez Ofis

Ziya Gökalp, Mall of İstanbul The Office Plaza, Kat 17 34490 Başakşehir/İstanbul