Silmek İstediğinize Eminmisiniz ?

Eminseniz Lütfen Evet'e Basın.

Web Atölyesi

Kafanızdaki fikri bir girişime nasıl dönüştürürsünüz?

Web Atölyesi olarak Bodrum bölgesine ,alanında başarılı kadromuz ile destek sağlamaktayız. İhtiyacınızı belirleyin sizlere yardımcı olalım.

Kendi işini kurmak isteyen ya da kafasındaki fikri hayata geçirmek isteyenlerin en çok zorlandıkları konulardan biri de nasıl başlayacaklarını bilmemeleridir. Bir sonuç alabilmek için, bazı adımlar atmak ve başlamak gerekiyor; fakat projeye başlamak dahi bazen girişimcileri zorlayabiliyor.

Yeni bir fikrin hayata geçiş aşaması ve atılacak ilk adımlar, birçok kişi için sancılı bir süreç olabiliyor. Dış ve iç etkenler nedeniyle, kafadaki fikrin hayata geçirilmesi uzun bir süreç alabiliyor ya da nasıl başlananacağının bilinmemesi nedeniyle bu projeden vazgeçiliyor.

Kafanızdaki fikri bir girişime dönüştürme aşamasında atmanız gereken belli başlı adımlar bulunuyor. Bu başlangıç adımlarının illa ki somut adımlar olması gerekmiyor.

Kendi işinizi kurmaya hazır mısınız?

Öncelikle soyut bir adımla başlayalım. Kendinize ne kadar güveniyorsunuz? Kendi işinizi kurduğunuzda bunu yönetebilecek kadar kendinize inanıyor musunuz?

Kendinizi hazır hissetmeniz ve kendinize inanmanız, bu aşamada oldukça önemli. Çünkü kafanızda soru işaretleri varsa ve böyle bir yükümlülüğün altına giremeyecek gibiyseniz, fikrinizi hayata geçirmek için doğru bir zaman olmayabilir. Çünkü bu süreçte, karşınıza birçok zorluk çıkacak ve siz, zihnen hazır değilseniz en ufak bir terslikte projenizi yarım bırakabilirsiniz.

Kendinize birkaç danışman bulun

Burada ücretli danışmanlıklardan söz etmiyoruz. Çevrenizde, size yol gösterebilecek, seçtiğiniz sektörle ilgili size bilgi verebilecek, düşüncelerine ve içgüdülerine güvendiğiniz birkaç kişi seçin. Bu kişilerin fikirlerini alın ve gerektiği yerlerde size destek olmalarını isteyin. Sektörel bilgisi olan ya da daha önce kendi işini kurmuş olan kişilerin deneyimlerinden yararlanarak, daha hızlı bir şekilde sonuç almaya başlayabilirsiniz. Onların yaptıkları hataları dinleyip, bu hatalardan dersler çıkartabilirsiniz.

Pazar araştırması yapmaya başlayın

Fikrinizi hayata geçirmeden önce atmanız gereken en önemli adımlardan biri de pazar araştırması yapmaktır. Pazar araştırması yaptığınızda, tüketicilerin kafanızdaki fikre ilgi gösterip göstermeyeceğine dair fikir sahibi olursunuz. Bu araştırmalar sonrasında, bu fikre nasıl bir talep olacağını gördüğünüzde, adım atmanız ve projenizi geliştirmeniz daha kolay olacaktır. Belki de aklınızdaki fikre, tüketicilerin ilgisi olmayabilir ve bu nedenle daha başlamadan, bu projeden vazgeçebilirsiniz.

Sektördeki benzer girişimleri araştırın

Bir başka deyişle, rakip analizi yapın. Pazar araştırması yapmaya başladığınızda, rakiplerinizi de analiz etmeniz gerekiyor. Sektörde, sizin düşündüğünüz işi yapan kaç firma var? Bu firmalar ne kadar süredir hizmet veriyor? Ne kadar kişiye ulaşıyorlar ve satışları nasıl?

Girmeyi planladığınız sektörde çok büyük oyuncular olabilir ve elinizde büyük bir sermaye yoksa onlara kafa tutamayabilirsiniz. Ya da sektörde bu alanda rekabet çok azdır ve küçük yatırımlarla, fikrinizi hayata geçirebilirsiniz.

Tüketicilerin hangi problemlerini çözmeyi planlıyorsunuz?

Kafanızdaki fikir, tüketicilerin hangi problemlerini çözüyor? Bu fikri hayata geçirme amacınız ne? İşe başlamadan önce, tüketiciler için bir çözüm üretmelisiniz. Ürettiğiniz çözümleri bir adım daha öteye taşıyabilmek için, tüketicilerin yaşadıkları sorunlara odaklanabilir; forumlarda ya da sosyal mecralarda bu sorunlara yönelik içerikleri takip edebilirsiniz.

Sorunun köküne indiğinizde, çözümünüzü de daha kapsamlı bir hale getirerek, tüketicileri mutlu ve tatmin edebilirsiniz.

Hangi kaynaklara sahipsiniz?

Fikrinizi hayata geçirmek için elinizde ne gibi kaynaklar bulunuyor? Siz, yapılması gereken işlerin ne kadarını kendiniz yapabilirsiniz? Kendiniz yaptığınızda, bu işlerin tamamlanması tahmini olarak ne kadar sürecek? Tek başınıza tüm bu iş yükünün altından kalkabilecek misiniz?

Elinizdeki kaynakların ve yapabileceğiniz işlerin bir listesini oluşturarak, elinizde neler olduğunu detaylı bir şekilde inceleyin.

Nelere ihtiyacınız var?

Elinizde olan kaynakların dışında, sizin başka nelere ihtiyacınız olacak? Hangi işleri tek başınıza yapamazsınız? İşlerin tamamlanabilmesi için bir ekibe mi ihtiyacınız olacak? Yeterli sermayeniz olmadığı için bir yatırımcı desteğine mi ihtiyaç duyacaksınız?

Elinizde olanlar gibi, elinizde olmayan ve ihtiyaç duyduklarınızın da bir listesini çıkartmalısınız.

Vizyonunuzu satmayı öğrenin

Bir fikri hayata geçirirken, belli bir vizyonunuz olacaktır. Ancak sadece vizyonunuzun olması da yeterli olmayacaktır. Bu vizyonu, başkalarına satmanız gerekiyor. Farklı bir şekilde ele alacak olursak, tüketiciler sizin vizyonunuzu satın almak istemeliler.

Bunu yapabilmek için de kendinizi, markanızı, ürün ve hizmetlerinizi nasıl pazarlayacağınıza dair bilgi edinmeniz gerekiyor. Hangi kanallar kullanırsanız daha çok kişiye ulaşır ve nasıl bir yol izlerseniz tüketiciler sizin vizyonunuzdan daha çok haberdar olurlar? Bu soruların yanıtlarını vererek, marka tanıtımı konusunda ön çalışmalar yapmalısınız.

girişimcilik kafanızdaki fikri işe döndürmek girişimcilik fikri fikri hayata geçirmek e-ticaret bilgi bankası
bölgesi ziyaretçilerimiz, Web Atölyesi'nin mutlu müşterileri arasına katılmak için +90(532) 200 9852 veya info@webatolyesi.com.tr ile bize ulaşın, ihtiyacınıza uygun Kurumsal web sitesi, E-ticaret, E-tahsilat veya Crm çözümünü size sunalım

Bize Yazın

Merkez Ofis

Ziya Gökalp, Mall of İstanbul The Office Plaza, Kat 17 34490 Başakşehir/İstanbul