Silmek İstediğinize Eminmisiniz ?

Eminseniz Lütfen Evet'e Basın.

Web Atölyesi

E-ticaret sitelerinde URL yapıları nasıl olmalı?

Web Atölyesi olarak Bodrum bölgesine ,alanında başarılı kadromuz ile destek sağlamaktayız. İhtiyacınızı belirleyin sizlere yardımcı olalım.

E-ticaret sitelerinde URL yapıları nasıl olmalı?' data-url='http://www.eticaret.com/blog/url-yapilari-nasil-olmali/'>
E-ticaret sitelerinde URL yapıları nasıl olmalı?' data-url='http://www.eticaret.com/blog/url-yapilari-nasil-olmali/'>

E-ticaret sitelerinin SEO konusundaki çalışmaları, organik arama sonuçlarından gelen trafiklerine büyük katkı sağlıyor. Bu SEO çalışmaları yapılırken dikkat edilmesi gereken unsurlardan biri de site üzerindeki URL’lerin de doğru bir şekilde yapılandırılması olacaktır.

Arama sonuçlarında anahtar kelimelere yönelik içeriklerin olması önemli olduğu kadar, URL yapılarının da bu sonuçlara katkısı bulunuyor. E-ticarette ürün veya diğer sayfalardaki URL yapılarınızı iyi kurmanız durumunda, arama motorlarının botları tarafından daha iyi bir şekilde indekslenebilirsiniz.

URL yapılarının nasıl oluşturulacağına dair bir takım kurallar bulunuyor. Bu kuralların doğru bir şekilde uygulayarak, organik trafiklerinizi artırmanız mümkün olacaktır.

URL’lerde kullandığınız kelimeler anlamlı cümleler oluştursun

Başka bir deyişle, kullanıcılar bu URL’leri okuduklarında hangi sayfaya yönlenebileceklerini görebilmeliler. İnsanlar tarafından rahat anlaşılan URL’ler, arama motorları tarafından da daha rahat bir şekilde anlaşılacağı için, daha iyi sonuçlar almanızı sağlar.

Site üzerindeki tüm sayfalarınızda bir anlam taşıyan kelimelerle URL’Lerinizi oluşturmalısınız. Özellikle ürün sayfalarınızda da ürünle ilgili olabilecek bir kelime grubu kullanarak, hem arama motorlarına hem de kullanıcılara bu sayfaların ne ile ilgili olduğunu gösterebilmelisiniz.

URL’lerde anahtar kelime kullanabilirsiniz

Sayfanın içeriği ile ilgili olduğu zamanlarda URL’lerinizde anahtar kelimeler de kullanabilirsiniz. Böylelikle belli anahtar kelimeler üzerine yapılan arama sonuçlarında bu sayfaların öne çıkma durumu daha olası olacaktır.

Arama sonuçlarının yanı sıra, bu URL’ler kopyalanarak bir içeriğe yerleştirilebiliyor. Bu URL’yi destekleyen bir anchor text olmadığında, URL içindeki anahtar kelimeler, bağlantının ne ile ilgili olduğunu okuyucuya gösterecektir. Bu da kullanıcıların bu linklere tıklama oranlarını artırır.

Aynı içeriğe yönlendiren birden fazla bağlantı varsa “Canonical” özelliğinden yararlanın

Canonical aynı içeriğe yönlendirme yapan birden fazla link bulunduğunda, yazının orijinal URL’sini belirten ve diğer yönlendirme bağlantılarının kopya içerik olmadığını arama motorlarına gösteren bir özelliktir.

Bu özelliği kullanarak, aynı içeriğe giden bağlantılarınızın kopya içerik olmadığını arama motorlarına gösterebilirsiniz. Aynı site içinde çok fazla kopya içeriğin bulunması, page rank’i düşüreceği gibi arama motorlarının bu siteleri cezalandırmasına da neden olabilir. Bu nedenle Canonical kullanmanız oldukça önemli.

Kısa URL’ler uzunlardan daha iyidir

URL yapılarının kısa olması da SEO açısından oldukça önemli bir kriterdir. URL yapılarının uzaması arama motorları tarafından bir problem olarak algılanmaktadır. URL’leriniz 50-60 karakter arasındaysa iyi bir yapılandırma yaptığınızı söyleyebiliriz. Ancak 100 karakter ve üstünde URL’ler kullanıyorsanız bu bazı problemler yaşamanıza neden olabilir.

Bu tür uzun URL’leriniz bulunuyorsa, bunları tekrar gözden geçirerek kısaltma yoluna gitmenizde yarar olacaktır.

URL’lerinizi başlıklarınızla aynı yapabilirsiniz

Eğer bir anlam ifade ediyorsa, sayfa başlıklarınızı URL yapısı olarak da kullanabilirsiniz. Bu sayfa başlıkları, sayfanın hangi konu ile ilgili olduğunu hem okuyuculara hem de arama motorlarına göstermektedir. Bu nedenle URL yapılarının başlıkla aynı olması da uygun olacaktır.

Bu URL’ler herhangi bir mecrada paylaşıldığında ya da farklı bir site üzerindeki içeriğe yerleştirildiğinde, sayfanızın başlığıyla aynı anlamı taşıyan kelimelere sahip olduğu için okuyucuların bağlantı hakkında detaylı bir bilgi almalarını sağlayacağı için kullanıcı deneyimi açısından birçok avantaj sağlar.

Bağlaçları URL’lerde kullanmanıza gerek yok

Sayfa başlığında geçen ya da içerikle alakalı kelimelerle URL’lerinizi yapılandırırken, bağlaçları kullanmanıza gerek olmayacaktır. Bu bağlaçlar (ve,veya, ile, ama gb.) anlamı çok fazla bozmayacaklardır. Aynı zamanda bu bağlaçların URL’lerden çıkartılması, bu yapıların daha kısa olmasını da sağlayacaktır.

URL’lerde Türkçe karakter kullanmayın

İnternet siteleri üzerindeki URL’ler Türkçe karakterleri desteklemediği için bu yapılarda Türkçe karakter kullanmanız, URL’lerinizin bozulmasına neden olacaktır. URL’lerinizin bozuk olması, arama motorlarının bu sayfaları indeksleyememesine ya da bu sayfalara girmeye çalışan kişilerin 404 sayfalarına yönlendirilmelerine neden olacaktır.

Bu tip hataları olması da sayfanızın trafiğinin düşmesine neden olabileceği gibi kötü URL yapısı nedeniyle page rank’inizin de düşmesine sebep olabilir.

url yapılandırması e-ticarette url yapıları seo ve url arama motoru optimizasyonu e-ticaret bilgi bankası seo
bölgesi ziyaretçilerimiz, Web Atölyesi'nin mutlu müşterileri arasına katılmak için +90(532) 200 9852 veya info@webatolyesi.com.tr ile bize ulaşın, ihtiyacınıza uygun Kurumsal web sitesi, E-ticaret, E-tahsilat veya Crm çözümünü size sunalım

Bize Yazın

Merkez Ofis

Ziya Gökalp, Mall of İstanbul The Office Plaza, Kat 17 34490 Başakşehir/İstanbul